10.09.2024, 17:31

У Керчі збираються сушити медуз для споживання

Сушена медуза

Фахівці «керченського відділу Азово-Чорноморської філії Всеросійського НДІ рибного господарства та океанографії» запатентували спосіб виробництва сушених медуз для промислового застосування.

Одним з дієвих способів переробки медузи-сирцю, яка на 96–98% складається з води, є сушка, під час якої важливо не допустити перетворення свіжої медузи на порошок або плівку, які потім складно відокремити від полотна, на якому медуза сушиться, виділяючи у процесі дуже багато слизу та тканинної рідини.

Відтак у патенті пропонується спосіб ущільнення текстури медузи в результаті обробки водним розчином натуральних дубильних речовин, екстрагованих з сушеної рослинної сировини, з подальшим висушуванням обробленої медузи у природних умовах атмосферним циркулюючим повітрям для збереження білкових речовин.

Спосіб нібито дозволить збільшити вміст білка з 0,6–0,8% у свіжій медузі до 28–36% у сушеній, що підвищить її харчову цінність і зробить її джерелом сировини для отримання гідролізатів та харчових продуктів. Ймовірно, продукція постачатиметься до Китаю, де подібна їжа має попит.

127 views
Розгорнути більше...