UA EN

28 Березня 2024

Як кримчани, які незаконно мобілізовані до армії окупанта, можуть здатися у полон ЗСУ

Представництво Президента в Автономній Республіці Криму (надалі Представнцтво) підготувало детальну інструкцію: Як громадяни України з окупованого Криму, незаконно мобілізовані до армії рф, можуть здатися у полон та цим зберегти своє життя та не виконувати злочинних наказів. Про це повідомляється на офіційній сторінці Представництва у Фейсбук.

Візуальний матеріал https://www.facebook.com/ppu.gov.ua

У розробленій інфографіці примусово мобілізовані на війну проти України та їх родичі зможуть знайти детальну інформацію про те як здатись в полон Збройним Силам України.

«Ми отримуємо вже не поодинокі звернення від кримчан та їх родичів з питанням як можна уникнути мобілізації на війну, або як рятувати життя, якщо їх вже примусили до участі в бойових діях. Тож разом з командою напрацювали алгоритм можливих дій для тих кримчан, які не хочуть ставати частиною злочинної машини країни-агресора по знищенню українського народу», – зазначає заступниця Постійного Представника Дар’я СВИРИДОВА.

Представництво закликає не виконувати злочинних наказів, що можуть призвести до жертв серед цивільного населення або руйнування цивільної інфраструктури. «В іншому випадку, Ваші дії будуть кваліфіковані як злочини без строків давності та рано чи пізно Ви понесете передбачену законодавством України та міжнародним правом відповідальність. Навіть якщо Ви були мобілізовані на війну з Україною примусово»,зазначається в офіційному повідомленні Представництва.

З кінця лютого 2022 року тільки Представництвом зафіксовано щонайменше 15 військовополонених та 45 загиблих осіб у складі військових формувань держави-агресора з окупованого Криму, більша частина з них має громадянство України.

Офіційний канал зв’язку Міністерства оборони України, аби здатися в полон – +38098342793

Завантажуйте візуальні матеріали та поширюйте:

https://cutt.ly/0F7Ou5l

Олекса БЕСКИД