UA EN

28 Березня 2024

В Криму побудують новий термінал аеропорту «Сімферополь»

В окупованому Криму розпочалося будівництво нового терміналу аеропорту «Сімферополь». Про це повідомив самопроголошений очільник  окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов.

За його словами, даний проект реалізується спільно з банком “Росія” і пулом приватних інвесторів.

«Проект буде повністю здійснено на кошти інвесторів і банків. Загальна вартість робіт оцінюється в 32 мільярди рублів з ПДВ: 30% коштів будуть притягнуті від інвесторів, а ще 70% – за рахунок кредиту офіційно працюючих в Криму банків, зокрема РНКБ і банку “Росія», – цитує слова Аксьонова його прес-служба.

Він уточнив, що частка республіки в новому аеропорту складе 49%, що залишилися 51% перейдуть пулу інвесторів.

В ході масштабної реконструкції буде збудовано новий аеровокзальний комплекс з терміналом і службовими будівлями, розрахований на обслуговування 7 мільйонів пасажирів на рік з можливістю розширення до 10 мільйонів. Площа нового терміналу складе понад 78 тисяч кв.м. При цьому за рахунок коштів ФЦП планується повністю реконструювати і подовжити одну з двох злітно-посадкових смуг до 3200 метрів.

Планується, що модернізація аеропорту завершиться до літнього туристичного сезону 2018 року. Аеропорт отримає дві діючі смуги, здатні приймати далекомагістральні цивільні літаки. Крім того, будуть реконструйовані інженерні комунікації і перебудовані під’їзні дороги, що ведуть до терміналів аеропорту.