UA EN

29 Березня 2024

Кримські події з 13 по 19 квітня 2015 року

В Криму побили проукраїнського активіста 

леонід кузьмін17 квітня на одній з вулиць міста Сімферополя жорстоко побили активіста, організатора Шевченківського мітингу Леоніда Кузьміна.

«Цькування продовжується. Побитий Леонід Кузьмін жорстко, по бандитський,  так як це вміють фашисти зацьковані російською пропагандою. Побитий за свої погляди, за пошук правди і справедливості. Спочатку його вдарили по голові пляшкою, а після повалили на землі і стали бити ногами, називаючи Льоню хохлом, укропом, фашистом. Вони дивувалися як він, Льоня, може ще жити в Криму. Натякали на те, що йому тут небезпечно і що він небажаний в Криму, – написав на Facebook Вельдар Шукурджієв. – Що ще має статися щоб міжнародні правові інстанції і насамперед українська влада звернула увагу на обмеження прав та пряму загрозу життю і здоров’ю людям, які не поділяють поглядів «кримнаш» . Скільки ще людей повинно постраждати фізично і бути посадженими в тюрми? Допоможіть нам, нас нищать нас виживають!”

У Леонідв Кузьміна діагностували черепно -мозкову травму і струс мозку. Активіст звернувся із заявою до правоохоронних органів.

Крим коштуватиме Росії в шість разів більше, аніж Олімпіада в Сочі.

Російські чиновники озвучили суму, яку виділять на модернізацію інфраструктури півострова.

На оновлення інфраструктури Криму і Севастополя до 2020 року планується спрямувати 700 мільярдів рублів. Про це повідомив заступник міністра Російської Федерації у справах Криму Андрій Соколов.

За його словами, тільки в 2015 році на модернізацію інфраструктури планується направити близько 113 млрд. рублів. Витрати можна порівняти з оплатою проведення Олімпіади в Сочі, а ще згадувана сума в декілька разів перевищує витрати на модернізацію інфраструктури Владивостока.

МЗС Естонії: “Ми ніколи не визнаємо Криму частиною Росії”.

За допомогою санкцій необхідно змусити Російську Федерацію виконувати обов’язки, що випливають з Мінських домовленостей.

Про це глава зовнішньополітичного відомства Естонії сказала під час зустрічі в Таллінні із заступником держсекретаря США Роуз Геттемюллер.

Під час зустрічі сторони зійшлися на думці, що світова громадськість не повинна забувати про анексію Криму.

Українському боксеру Усику окупанти загрожують заборонити вїжджати до Криму.

Глава регіонального відділення партії Справедлива Росія назвав боксера “баламутом” за його заяви про те, що Крим – це Україна.

Олександр Юр’єв пропонує заборонити в’їзд до Криму українському боксерові Олександру Усику.

“Після вчорашньої перемоги Усик повертається до Сімферополя. Цей баламут всюди заявляє, що Крим український, і він допоможе його Україні повернути … Може, пора заборонити йому в’їзд в РФ?”, – Написав у себе в Facebook Юр’єв.

Сам Усик неодноразово заявляв, що Крим – це Україна і у нього немає планів щодо переїзду. Боксер живе в Сімферополі.

Кримчани скаржаться на невиплату і зниження пенсій.

На «гарячу лінію» уряду Криму щодня надходять скарги мешканців півострова на роботу Пенсійного фонду.

Про це на засіданні “Ради міністрів Республіки Крим” повідомила “віце-прем’єр РК” Лариса Опанасюк.

За її словами, найчастіше трапляються випадки, коли пенсію не нараховують або дають в меншому обсязі, ніж раніше.

Також, за даними віце-прем’єра, надходять скарги від підприємців на те, що стаж їх роботи не зарахували при розрахунку пенсії.

Віце-прем’єр додала, що є проблеми з виплатою військової пенсії, пенсії через інвалідність та через втрату годувальника. У зв’язку з цим Опанасюк рекомендувала створити комісію, яка повинна буде з’ясувати, в чому причина такої ситуації, а також зібрати окрему нараду.