UA EN

28 Березня 2024

 «Голос Криму» в ефірі Першого каналу Українського радіо

Кожної п’ятниці о 18.00 в ефірі Першого каналу Українського радіо почала виходити програма «Голос Криму». Це спільний проект Міністерства інформаційної політики України та інформаційної агенції «Голос Криму», що реалізується в рамках  окремо виділеної програми щодо інформаційної політики Криму. Проект став можливим завдяки сприянню радника Міністра інформаційної політики України Сергія Костинського.

В ефір вже вийшло  дві радіопередачі. Гостями  студії стали кримчани Андрій Щекун, голова громадської організації «Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український дім»  та Ольга Скрипник, керівник Центру громадянської просвіти «Альменда». Вони обговорювали питання, які стосуються вирішення актуальних проблем вимушених переселенців та порушення прав людини в Криму.

Нагадаємо, що на виконання державної політики по реінтеграції півострова в  український інформаційний простір Міністерством інформаційної політики України реалізується окремо виділена програма по Криму. Вже сьогодні на хвилях Українського радіо виходять радіопрограми: “Крим. Реалії” з Олександром Янковським та «Голос Криму» з Оленою Халімон (українською мовою),  “Beraber з Османом Пашаєвим” та “Vatan sedası з Айше Акієвою” (кримськотатарською мовою), а також програма  «Окупація» з Сергієм Гармашем (російською мовою).