UA EN

19 Березня 2024

Французьким парламентарям за відвідини Криму загрожує від 5 до 8 років

Французьким парламентарям, які відвідали окупований Крим загрожує від 5 до 8 років. Про це повідомив народний депутат України Георгій Логвинський на своїй сторінці у соцмережі.  Генпрокуратура України уже розпочала за цим фактом перевірку.

«Докаталися. «Горе» – французам загрожує від 5 до 8 років. За моїм зверненням до Генеральної прокуратури України вже розпочато перевірку. Всі ті, хто входив до складу французької делегації, всі ті, хто дозволив собі цинічно наплювати на українські закони і вести “переговори” з окупантами, хто, безсоромно і не цінуючи свою персональну репутацію, порушив кордони нашої країни – всі вони понесуть відповідальність . Сьогодні або завтра – це всього лише питання часу», – підкреслив народний депутат.

Георгій Логвинський також чітко пояснив,які статті закону були порушені французькими парламентарями.

«По-перше, відповідно до ст. 332-1 КК України такі дії – кримінально карані – від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією транспортних засобів. По-друге, не беруся судити, але щось мені підказує, що численні зустрічі представників французької делегації з самозванцями у владі на окупованій території – можуть призвести до обвинуваченням членів цієї делегації у співучасті з тими, хто незаконно захопив владу в АР Крим. Нагадаю, що кримських самозванців звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ст. 109, 110 КК України, а саме в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Нардеп наголосив, що не буде обмежуватися «точковими» діями на території України: «Сьогодні, у нас є в розпорядженні багато міжнародних механізмів для того щоб допитати депутатів на території їхньої рідної країни і з’ясувати мету і мотиви скоєного правопорушення. І я особисто простежу, щоб ця ситуація закінчилася виключно відповідно до «буквою» закону».