UA EN

19 Березня 2024

Вирок «кримського суду» українському активісту – три роки і сім місяців позбавлення волі

«Роздольненський районний суд» в особі «судді» Олени Тедеєвої, виніс обвинувальний вирок за сфабрикованою справою проти українського активіста Володимира Балуха.  Про це на сторінці у Фейсбук повідомив Михайло Батрак.

Кримчанина засудили до трьох років семи місяців позбавлення волі  з відбуванням покарання у колонії-поселенні. Володимира  також  зобов’язали сплатити 10 тисяч рублів штрафу. Засудженого активіста взяли під варту в залі «суду».

Нагадаємо, Володимира Балуха окупаційна влада почала активно переслідувати два роки назад за його проукраїнську позицію, яку він не  побоявся висловлювати відкрито: над його будинком в кримському селі Серебрянка Роздольненського району весь час майорів український прапор,  а наприкінці минулого року на його будинку з’явилась табличка з написом «вулиця Небесної Сотні, 18». На той момент він вже мав проблеми з «правоохоронними органами» —  отримував адміністративні покарання від окупаційного режиму. За «Небесну Сотню» в будинку кримчанина провели черговий обшук, під час якого нібито знайшли патрони та тротилові шашки.

По темі: Сьогодні в Криму українському активісту оголосять вирок

Владика Климент провів молебень у будинку Володимира Балуха