UA EN

19 Березня 2024

Українська Всесвітня Координаційна Рада оприлюднила заяву щодо вироку Володимиру Балуху

Заява
Української Всесвітньої Координаційної Ради
з приводу «суду» над українцем Володимиром Балухом на території окупованого Криму

Російська окупаційна влада в Криму продовжує грубо порушувати права людини на окупованій території і переслідувати мешканців Криму за етнічною ознакою.

Яскравим проявом українофобської політики московських окупантів стало судилище над уродженцем Криму, українцем за походженням – Володимиром Балухом.
Провокація з підкинутими боєприпасами, профанація у вигляді слідства і сам «суд» – ставили за мету залякати кожного хто не погоджуються визнавати законним приєднання Криму до Росії через анексію й окупацію українських територій. А таких в Криму тисячі, попри брехливу кремлівську пропаганду і терор, супроти кожного, хто чинить опір окупантам або хоча б не боїться висловлювати свою позицію.
Українська Всесвітня Координаційна Рада висловлює рішучий протест проти розправи над Володимиром Балухом у вигляді фарсу під назвою «суд» і звертається до членських організацій УВКР посилити тиск на уряди своїх країн з вимогою звернень до влади РФ, міжнародних організацій, щодо звільнення ув’язненого Балуха.
Ми висловлюємо захоплення мужньою поставою Володимира під час «слідства й суду» і закликаємо до солідарності з ним особисто та його родиною, котра також продовжує зазнавати тиску й погроз за проукраїнську позицію їхнього сина, чоловіка, батька.
Переконанні, що Володмира Балуха, як і тисячі мешканців півострова, не зламати в їхній боротьбі за повернення Криму додому – в Україну!

Голова Української Всесвітньої 
Координаційної Ради Михайло Ратушний

Довідково:  Українська всесвітня координаційна рада (УВКР) – спілка громадських (неурядових) організацій, які добровільно об’єднують українців для задоволення й захисту їхніх національно-культурних, мовних, освітніх, творчих, соціальних, економічних, вікових та інших спільних інтересів. Членами УВКР є українські громадські організації в Україні та за кордоном. За результатами ІІІ Форуму, УВКР нараховує більше 382 членів-організацій.